Когато става дума за авточасти... пазете се от имитации!

Когато става дума за авточасти ... Пазете се от имитации!

 Ефектите от фалшивите авточасти са много сериозни. Фалшивите части са слабо направени и могат лесно да се развалят, което води до завръщане на повредата, а понякога и до много по-голям проблем. По-важното е, че те могат да доведат до небезопасна работа на превозното средство, което може да изложи на риск водача и пътниците.

Фалшифицирането на части е основен проблем в нашата индустрия. Смята се, че световната цена на фалшивите продукти за индустрията е над 45 милиарда долара. Легитимните компании, които правят части от ОЕ и тези, предназначени за пазара за следпродажбени услуги, харчат милиарди за научноизследователска и развойна дейност, разработване на марка, услуги и програми за обучение за магазините и много други. Крадците, които крадат дизайна, не само крадат от тях, те крадат от теб.

Представете си, ако отвори магазин в града и използва вашето име и лого, а след това подбиват цените, но произвеждат по-лоши продукти. Звучи абсурдно, нали? За съжаление, това се случва, когато става дума за автомобилни части. Фалшивите части се произвеждат, като се използват логотипите на законните фирми и в някои случаи дори и опаковките им. Частите се произвеждат в непроверени съоръжения в чужбина и обикновено са значително на по-ниски цени. Често те се продават като легитимни части.

Ето няколко начина за разпознаване на фалшификатите:

Проверете опаковката. Ако тя изглежда крехка или няма име и лого на марката, вероятно е фалшива.

Потърсете и грешно изписани думи на пакета. Пазете се, обаче, защото фалшификаторите често използват шрифтове, цветове и графични дизайни, които са много подобни на легитимната марка.


Ако цената е твърде добра, за да е истина, пазете се. Има разлики в цените на продуктите, това са нормални условия на конкурентния пазар, но ако видите крайна разлика в цената за дадена част, може да е фалшива.


Уверете се, че номерът на елемента е изброен. Много фалшификатори не показват номера на части.
Тъй като това, което се брои, е това, което се брои, фалшификаторите са станали умели да имитират външния вид на частите, докато са скъсявали вътрешните компоненти.


Най-добрият начин да се противодейства на фалшификаторите, разбира се, е да се отнеме техния пазар. Ние от www.carparts.bg продаваме части само с гарантиран произход и качество.

Сподели

Коментари:


Напиши Коментар